За ваше улеснение и с оглед безпроблемно пътуване Ви информираме за основните условия и изисквания на авиокомпаниите.
По-долу ще намерите тази информация по раздели и ако имате въпроси на които не намирате тук отговори с удовослтвие ще ви отоговрим по телефон или имайл.

Пътуване от България за Канада:

Ако пътувате от България до Канада с български паспорт Вие имате нужда от еТА и валиден български паспорт минимум 6 месеца от датата на влизане в Канада.

Ако пътувате с канадска карта за постаянно пребиваване (Permanent residency card) Вие е нужен български паспорт.

Ако пътувате с канадски паспорт той трябва да е валиден минимум 3 месеца след датата на пристигане в Канада.

Какво представлява eTA (Електронното разрешително за пътуване)?

eTA е необходимо за влизане в Канада за всички български граждани  пътуващи  по въздух. eTA е валидно за период до пет години или до изтичане на паспорта, което от двете настъпи по-рано. С валидно eTA вие можете да пътувате до Канада колкото често пожелаете с предстой не повече от 6 месеца на пътуване). Внимание eTA не ви гарантира влизане в Канада. При пристигне, граничният служител ще прецени дали имате право да влизате в Канада.

Как да кандидатствам за eTA, за да пътувам до Канада?

Кандидатстването за eTA е онлайн процес изцяло на български език, и ще са ви необходими само няколко минути да го завършите. Повечето кандидати получават своето одобрение за eTA по е-мейл в рамките на 5 минути. В много редки случай отнема до няколко дни за обработване, в случай че се изискват да бъдат предостави допълнително документи. Най-добре е да получите eTA преди да резервирате полета си за Канада, не е задължително.

Разрешителното eTA струва $7 канадски долара CAD. В рамките на една сесия можете да кандидатствате и да извършите плащането само за един човек.

За да попълните формуляра, ще ви бъдат необходими паспорт, кредитна или дебитна карта и е-мейл адрес.

Какво да носим с нас на летището след успешна регистрация за еТА?

Ще ви е необходимо да представите паспорта с който сте се регистрирате за своя полет до Канада.

Персоналът на авиокомпанията ще сканира паспорта ви, за да потвърди, че имате валидно електронно eTA. В случай, че нямате такова, вие няма да може да се качите на вашия полет.

Подавайте заявление за Електронно разрешително за пътуване (еТА)

Какви са изискванията за багаж?
С изключение на Турските линии с всички авиолинии имате право на
1 брой багаж за чекиране до 23 кг. 2-рия багаж се таксува $75 или $100 в зависимост от авиокомпанията. За подробна информация ето ниаколко линка: AirfranceLufthansa,  Turkishairlines

Как мога де се чекирам?

Можете да се регистрирате (чекирате) на летището или 24ч. преди полета, онлайн на сайта на авиокомпанята. Имате избор да си разпечатате бордната карта предварително или да я получите на летището. Предварителен избор на места можете да направите с нас безплатно с AIR FRANCE, KLM,TURKISH и AIR CANADA . LUFTHANSA, AUSTRIAN и LOT е срещу заплащане!

Пътуване от Канада за България:

logoRegenceBlack
iata_logo
Eva_logot